VINDplaats Zenit komt niet af

Geschreven door Nicole Brandenburg

Aan de Evenaar in Almere Buiten zou er een archeologische VINDplaats Zenit komen. Het idee zorgde voor veel enthousiaste mensen. Er hoeft alleen nog maar een amfitheater te komen, en dan is het voltooid.


Helaas gaat dit langer duren dan gepland, want momenteel is er een geldgebrek. Het bestuur luidt daarom ook de noodklok. 


VINDplaats Zenit is een archeologische plek. Op het terrein mag niet gebouwd worden, maar het mag mag wel worden gebruikt en opnieuw ingericht worden. Afgelopen jaren is er ook veel gedaan aan het terrein. Vrijwilligers hebben er bijvoorbeeld een moestuin in gelegd, een tijdpad en een voedselbos gemaakt. Nu nog het amfitheater, maar dit kost 200.000 euro. 

Het idee is al gemaakt door een architectenbureau. Er zou een tribune komen voor 120 personen, en wordt omzoomd door bomen. Elke maand zouden er optreden komen van professionals. Ook zouden er voorstellingen komen. 

Een medebestuurdlid verteld dat iedereen enthousiast is over de VINDplaats. De provincie, gemeente en fondsverstrekkers. Ook is er altijd met liefde en enthousiasme gebouwd aan de VINDplaats. Helaas moeten zij nu hun hand ophouden om het amfitheater te laten komen. 

In september wilden zij eigenlijk al beginnen met voorstellingen maar dit gaat niet meer lukken. Zij hopen dat ze in de voorjaar van 2020 kunnen beginnen. 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.