Grote staking legt treinverkeer plat op 28 mei

Geschreven door Redactie

De werknemers van NS leggen op 28 mei het werk gedurende de gehele dag neer. Ook in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt dan op het gehele stadsvervoer op gestaakt. De werknemers gaan staken voor hun pensioen, meldden de bonden vandaag. 

De bonden laten weten actie te gaan voeren omdat er nog steeds geen zicht is op een pensioenakkoord. De bonden willen dat de AOW-leeftijd hetzelfde blijft en dat mensen met zwaar werk eerder met hun werk moeten kunnen stoppen. Ze willen dan ook dat de pensioenleeftijd wordt gehandhaafd naar 66 jaar.

Ook in diverse andere sectoren zijn oproepen uitgegaan om op woensdag 29 mei het werk de gehele dag neer te leggen. Op dinsdag 18 maart werden er al diverse stakingen gehouden waarbij het personeel van NS en van het stadsvervoer in de ochtendspits gedurende 66 minuten het werk neerlegden. Diezelfde middag was er de aanslag in de tram in Utrecht, waardoor diverse andere acties werden afgebroken. Deze actievoerders, waaronder medewerkers van de ambulances en de politie, gaan op 15 mei alsnog demonstreren. Ook dit voor een verandering in de pensioenregeling. Vorig jaar was er al een overleg tussen vakbonden, werkgevers en het kabinet over het pensioen, maar dit overleg mislukte.


Onze Ambassadeurs