Bezuiniging Stad & Natuur gaat niet door

Geschreven door Redactie


Het plan was om te bezuinigen op stad en natuur. Gister hebben zij 2422 handtekeningen en 484 kleurplaten gekregen als petitie. Recent gaven kinderen nog kleurplaten omdat zij het niet met de bezuiniging eens waren.


En het heeft geholpen, want de bezuiniging wordt terug gedraaid. Stad & Natuur is blij dat er na alle onzekerheid, eindelijk een oplossing gevonden is. 


Er was vorig jaar afgesproken om met 500 duizend euro te gaan bezuinigen op stad en natuur. Dit is daarna terug gebracht naar 100 duizend euro. Een stuk minder, maar alsnog veel. Deze bezuiniging zou betekenen dat sommige locaties zouden sluiten, en veel mensen ontslagen zouden moeten worden. Na een jaar is er dan eindelijk een definitief antwoord, er wordt niet meer bezuinigd. 

Stad & Natuur is begonnen met een publieksactie met als slogan 'Maak je hart voor stad & natuur'. Bijna 3000 handtekeningen maakten het definitief. Een duidelijke reden voor bezuiniging is nooit genoemd. Een medewerker geeft aan dat zij blij zijn dat er niet meer wordt bezuinigd. Zij zullen dan ook doorgaan met hun activiteiten en het aanbod vergroten met een groener programma. 

Liesbeth Bronkhorst bedankt alle medewerkers, vrijwilligers, raad van toezicht, Almeerders, politici, partners uit de stad, (groene) verenigingen, stagiaires, leerkrachten en directeuren voor hun steun en stem tegen de bezuiniging. Stad & Natuur kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en heeft als ambitie om Almere nog groener, gezonder en duurzamer te maken!