Leerkrachten nemen deel aan educatieve inspiratiemiddag
Woensdagmiddag zijn leerkrachten uit het Almeerse basisonderwijs met Stad & Natuur op expeditie geweest. Zij kregen een kijkje in het nieuwe educatieve aanbod voor komend schooljaar.
Van boer, tot Oostvaardersplassen tot een les over biomimicry, de leerkrachten maakten op laagdrempelige wijze kennis met de nieuwe educatieve lessen.
Dit jaar is er heel nieuw aanbod opgenomen in het jaarprogramma. “We hebben voor komend schooljaar stevig ingezet op boerderijeducatie. We zijn een leuke samenwerking aangegaan met onder andere een kippenboer, een fruitboer en een melkveebedrijf in de omgeving van Almere. Op deze manier willen we de Almeerse kinderen kennis laten maken met de herkomst van voedsel” aldus Willemijn Huizenga, educatief medewerker van Stad & Natuur.
Leerkrachten maakten ook kennis met ander nieuw aanbod. Bijvoorbeeld kooklessen op school onder leiding van Joost Bosker van Oerz. Een gezonde school en een gezonde stad is één van de speerpunten van Stad & Natuur. Samen met het moestuinproject kunnen de scholen van zaadje tot eten organiseren. Daarnaast heeft Jacco Steendam, voorheen natuurdetective, zijn nieuwe pak aan gedaan. Hij leert de kinderen over biomimicry. Biomimywatte? Ja, biomimicry! ‘Bio’ is leven en ‘mimicry’ is nadoen. Het is een les over de dingen die de mensheid geleerd heeft uit de natuur. De leerkrachten waren allen erg enthousiast en hadden naar eigen zeggen ‘nu al keuzestress’.
“Stad & Natuur werkt aan een groene, gezonde en duurzame stad. Daar is het aanbod in dit jaarprogramma helemaal op ingezet. Alle kinderen uit het Almeerse basisonderwijs verdienen natuuronderwijs op school, in de omgeving of op één van onze acht locaties!” zo vertelt Liesbeth Bronkhorst, directeur/bestuurder van Stad & Natuur. Het nieuwe jaarprogramma wordt komende week bij alle Almeerse basisscholen bezorgd. Vanaf 20 mei kunnen de scholen zich inschrijven op het prachtige natuuraanbod. Voor vragen en meer informatie over de lessen en inschrijfmogelijkheden kunnen scholen contact opnemen met Willemijn Huizenga via 036-5475050.