Philidelphia Zorg wil twee nieuwe wooncomplexen

Geschreven door Redactie

Stichting Philadelphia Zorg heeft plannen om twee nieuwe wooncomplexen te openen in Almere.

Volgens een woordvoerder wil de stichting daarmee de wachtlijst wegwerken. Die is opgelopen tot enkele tientallen mensen met een beperking.

"Met de bouw van twee nieuwe complexen kan straks iedereen op de wachtlijst een woning bij ons krijgen", vertelt de woordvoerder. Samen met de gemeente Almere wordt gekeken naar mogelijke locaties voor de panden.

Philadelphia Zorg heeft vorig jaar al een locatie geopend aan de Borneostraat voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het complex telt in totaal 36 woningen. Bewoners hebben een eigen woonkamer met een keukenblok en een aparte slaapkamer. Ze krijgen begeleiding bij het wonen.

Onze krant nog niet ontvangen?