A6 bij Almere dit weekend weer afgesloten

Geschreven door Jeromy Jansen

De A6 is dit weekend opnieuw afgesloten bij Almere in de richting van Lelystad. Er wordt een laatste laag asfalt aangebracht en de definitieve belijning. Daardoor is de weg vanaf vrijdagavond 20:00 uur dicht vanaf oprit 3 Almere Stedenwijk tot oprit 6 Almere Buiten.


Verkeer vanuit Amsterdam naar Lelystad moet omrijden via de A1 en de A27. Automobilisten die vanuit Amsterdam naar Almere Stad of Almere Buiten willen rijden worden geleid over de Hogering en de Tussenring/Buitenring. Wie naar Almere Haven moet, krijgt te maken met een forse omleiding en moet om de stad heenrijden. Eerst over de Hogering en de Tussenring, om vervolgens weer over de A6 naar het westen te rijden.


Vanaf maandagochtend 5:00 uur kunnen automobilisten tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost gebruikmaken van de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad.


Lelystad - Amsterdam

Verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam moet rekening houden met minder rijbanen. De twee hoofdrijbanen zijn afgesloten. De andere twee parallelrijbanen zijn wel open. Hierdoor kan het iets drukker zijn dan normaal.

Onze krant nog niet ontvangen?