Duin Triathlon trapt af zonder onderdeel zwemmen

Geschreven door Redactie

Het sportevenement Duin Triathlon in Almere is gisteren van start gegaan zonder het onderdeel zwemmen. Het water in het Gooimeer was volgens de organisatie te koud.


Vrijdag, zaterdag en zondag nemen sportievelingen deel aan verschillende onderdelen. Het triatlonweekend werd geopend met een duatlon (hardlopen, fietsen, hardlopen) voor basisschoolleerlingen en jeugd. Zaterdag staat de duatlon voor volwassenen, de olympische afstand en de sprint open serie op het programma. Zondag komen de teams in actie, tijdens het onderdeel team time trial. Bij sommige onderdelen gedurende het weekend wordt het zwemmen ook geschrapt. 


De Duin Triathlon wordt dit jaar niet gehouden in de wijk Duin in Almere Poort, maar in Almere Haven. Wegens werkzaamheden aan de A6, Hogering en de Havendreef is het niet mogelijk om de wedstrijden in Duin te houden. Volgens de organisatie is de verhuizing van het sportevenement eenmalig.

Onze Ambassadeurs