Lock me Up - Free a Girl Almere haalt streefdoel!

Geschreven door Redactie

Vrijdagavond was het slotfeest van Lock me Up - Free a Girl in Almere. De Almeerse deelnemers en de organisatie hebben het voor elkaar gekregen om het streefbedrag van €25.000 te behalen. 

Tijdens het slotfeest van vrijdagavond werd het eindbedrag bekend gemaakt. Totaal hebben de deelnemers €26.675,50 weten op te halen.

Het slotfeest werd groots gevierd met bekende artiesten als Wesly Bronkhorst, Vince Collet en Mario Broerse.

Landelijk

Landelijk eindigt het evenement vandaag. Alle deelnemende locaties hebben een streefbedrag staan van €25.000. De landelijke teller staat nu op €666.340. 

Het geld dat deze actie oplevert, investeert Lock me Up in projecten die slachtoffers van kinderprostitutie ten goede komen. Zo steunen ze een aantal lokale teams die meisjes opsporen en bevrijden en lokale organisaties die hen begeleiden bij hun terugkeer in de samenleving. 

Tevens investeert Lock me Up in rehabilitatie voor de meisjes. Een rehabilitatieprogramma in India duurt gemiddeld een jaar. Sommige meisjes kunnen niet terug naar huis, omdat hun thuisomgeving onvoldoende veiligheid biedt en/of onderdeel was van de reden dat het meisje in een bordeel terechtkwam. Zij blijven tot hun achttiende in het opvanghuis.

Het programma kost ongeveer €1.000,00 inclusief opvang, begeleiding, onderwijs, trainingen en terugreis naar huis (dit kan per land verschillen).

Wist je dat: sinds de oprichting in 2008 heeft Free a Girl de bevrijding van meer dan 4.000 meisjes mogelijk gemaakt.



Onze Ambassadeurs