Meld je aan als vrijwilliger bij Zending over Grenzen!

Geschreven door Redactie

Een leven dat getekend wordt door armoede en eenzaamheid? Zending over Grenzen ziet om naar kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa en laat hen merken dat zij er niet alleen voor staan.

Zo laten ze Gods liefde zien. Zending over Grenzen helpt kansarme mensen in Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Zending over Grenzen

Zending over Grenzen is actief in elf landen, waarvan zes landen in Oost-Europa. De organisatie houdt zich voornamelijk bezig met inzameling van food- en non-food. Zo helpen zij kansarme gezinnen door middel van kind- en gezinssponsoring. 

Per jaar gaan er 30 tot 35 transport vrachtwagens vanuit Nederland naar andere landen. 

'Er zit een groot verschil tussen de visie van Oost-Europa en hier. Daar regelt de overheid écht alles, is er weinig bewustwording en onderwijs in de gevaren als ziektes, verkrachting en verslavingen én hebben ze door de armoede weinig visie op de toekomst'.

Actief op de PLMA-beurs

Zending over Grenzen ruimt elk jaar met honderden vrijwilligers de hallen van de RAI leeg. Al achttien jaar hebben zij de afspraak met RAI-Amsterdam om de hallen leeg te mogen halen. Alles wordt haarschoon achtergelaten en 80% wordt gegeven aan Zending Over Grenzen.


De PLMA-beurs is een Internationale food en non-food evenement met meer dan 2600 standhouders. De food- en non-food producten worden door Zending over Grenzen verzameld en in grote vrachtwagens getild. Zending over Grenzen werkt voor de food producten speciaal met grote koelcontainers. Deze vrachtwagens rijden vervolgens naar Almere waar alle producten worden gesorteerd. 

De minder lang houdbare artikelen worden gegeven aan arme gezinnen hier binnen Almere. De lang houdbare artikelen worden opnieuw ingeladen in transport vrachtwagens, waarna deze worden afgeleverd aan kansarme gezinnen in Oost-Europa. 



Samenwerking met de Wegwijzer Almere

Christelijke gemeente De Wegwijzer is een jonge, dynamische en eigentijdse christelijke kerk met een grote verscheidenheid aan activiteiten. De Wegwijzer wil zoekers helpen om een toegewijd volgeling van Jezus Christus te worden en gelovigen helpen om te groeien in gemeenschap en een levende relatie met Jezus Christus. De gemeente biedt diverse activiteiten en cursussen aan die Almeerders wil laten kennis maken met het christelijk geloof en hen wil laten ervaren hoe het is om God te kennen en te volgen.

De Wegwijzer Almere zet zich in voor de bloei van de stad. De eigentijdse kerk geeft begeleiding in geloof, eten en drinken en taal. Met ruim 2000 hulpvragen op jaarbasis is De Wegwijzer de kerk waar je op al jouw vragen antwoorden kunt verkrijgen. De Wegwijzer Almere helpt Zending over Grenzen met de aanmelding voor vrijwilligers. 

Ben je nieuwsgierig wat De Wegwijzer voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website door op deze link te klikken. 

Help Zending over Grenzen!

Zending over Grenzen is druk op zoek naar vrijwilligers! De PLMA-beurs is 21 en 22 mei. Op 22 mei worden de producten vanaf 16:00 uur in de RAI verzameld door de vrijwilligers. Heb jij nog een plekje vrij? Meld je dan hier aan! 

De verwachting is dat vrijdag na sortering alle overige producten op transport naar Oost-Europa gaan. 


Onze Ambassadeurs