Stembussen geopend voor Europese verkiezingen

Geschreven door Redactie

De eerste stembureaus voor de Europese verkiezingen zijn donderdagmorgen op de stations Almere Muziekwijk en Almere Centrum om 06.00 uur opengegaan.

De reguliere stemlokalen gingen om 07.30 open. De meeste blijven tot 21.00 uur open. Uitzonderingen zijn er voor station Almere Centrum, ROC Flevoland in Almere Buiten en het Flevoziekenhuis in Almere Stad. Deze stemlokalen sluiten om 20:00 uur.


In Flevoland kan dit keer voor het eerst worden gestemd op Lelystad Airport. Kiezers van buiten Lelystad moeten daarvoor wel een kiezerspas van hun eigen gemeente hebben. Dat geldt ook voor mensen die buiten hun eigen gemeente op een station willen stemmen.


Op de Europese kieslijsten zijn diverse kandidaten uit Flevoland te vinden. Nog geen idee op welke partij je wil stemmen? Doe dan de Stemwijzer van ProDemos.


De uitslagen worden pas zondagavond om 23.00 uur naar buiten gebracht, wanneer de laatste stembureaus in de andere EU-landen dicht zijn. Op maandag worden de stemmen voor de afzonderlijke kandidaten geteld. De Kiesraad stelt op 4 juni de officiële uitslag vast.

Onze Ambassadeurs