Coronacijfers: geen nieuwe meldingen in Flevoland

Geschreven door Redactie

De afgelopen dag zijn er geen nieuwe meldingen, sterfgevallen of ziekenhuisopnames door corona in Flevoland bijgekomen.

Het officiële aantal Flevolanders van wie vaststaat dat ze het virus hebben of hebben gehad, blijft daarmee staan op 974. Landelijk kwamen er 91 positieve tests bij, waarmee het totaal uitkomt op 49.502. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van het RIVM.

Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 91 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 31 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu tot 6.089 opgelopen, acht meer dan donderdag.

Tot nu toe is voor 125 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.846 ziekenhuisopnames, volgens het RIVM twee meer dan vrijdag.