Hockeydames sluiten af met nederlaag

Geschreven door Redactie

De eerste damesploeg van Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag haar laatste wedstrijd in de promotieklasse verloren.

Klein Zwitserland was in Den Haag met 2-1 te sterk voor de ploeg van Jamie Kroukamp. De Almeerse dames waren een paar weken geleden al gedegradeerd.

Klein Zwitserland kwam in de openingsfase direct op voorsprong uit een een benutte strafcorner. Nog voor rust kwam Almere op gelijke hoogte via Maartje Holtslag na een mooie strafcorner-variant. In de tweede helft kwam de thuisploeg wederom op voorsprong uit een strafcorner: 2-1. Dit bleek ook de einduitslag.

Na afloop werden aanvoerder Melissa Pieters, Maartje Holtslag en Marije de Kort in de bloemetjes gezet omdat ze hun laatste wedstrijd speelden voor de Almeerse Hockey Club. Pieters hoopt volgend seizoen in de Hoofdklasse actief te zijn.