Interview met Alyosha Oostdijk (21) van Eastvision Media

Geschreven door Redactie

Eastvision Media bestaat één jaar! Eastvision Media is een jaar geleden opgericht door Alyosha Oostdijk (21) uit Almere. Jouw media partner op het gebied van aftermovies, fotografie voor evenementen en audio- en visuele ondersteuning.

Alyosha heeft in 2017 een opleiding Audio en Visueel afgerond in Hilversum. Zijn eindstage heeft hij gelopen bij SPEC Entertainment, bedrijf van Ali B en Breghje Kommers.
Tijdens de stage bij SPEC Entertainment werd Alyosha ingezet om aftermovies te maken van artiesten en optredens. Hij liep voornamelijk mee met Ronnie Flex en mocht mee op tour om aftermovies te maken.  

‘Het was een hele leuke ervaring, maar het besef van deze toffe stage kwam pas achteraf. Pas na de stage bij het bekijken van de videobeelden kreeg ik door wat ik allemaal had meegemaakt’.

Met het vinden van een stage had Alyosha in het begin moeite. ‘Elke student krijgt wel eens een afwijzing voor een stage, maar bij mij duurde dat helaas tot één week voordat ze stage zou beginnen’. Alyosha kwam gelukkig bij SPEC Entertainment terecht dankzij een kennis van het YouTube kanaal ‘Gewoon doen’. Deze persoon verwees Alyosha door en binnen een half uur kreeg Alyosha al reactie van de organisatie dat hij de week erop op gesprek kon komen. ‘Het proces van mij stage bij SPEC Entertainment verliep heel snel.’

Alyosha vertelt dat hij hele leuke dingen heeft meegemaakt. Van toffe feestjes in de late avonduren tot diep in de nacht editten voor mooie shots. Hij zit het lekkerste in zijn vel als hij creatief zijn gang kan gaan. In zijn vrije tijd draait hij regelmatig plaatjes als dj, dit doet hij nu al acht jaar. Tijdens zijn stage heeft hij regelmatig ook plaatjes mogen draaien voor Ronnie Flex zijn voorprogramma.

‘Het was een rollercoaster aan ervaringen. Ik had hier alleen maar van kunnen dromen.’

Eastvision Media

Na de stage bij SPEC Entertainment is Alyosha zich gaan focussen op zijn eigen bedrijf. Vanuit de ervaringen uit zijn stage heeft Alyosha meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor werd het voor hem makkelijker om opdrachten binnen te slepen. Via Instagram, LinkedIn en andere kanalen is hij direct organisatoren van feesten gaan benaderen en kwam hij nieuwe mooie opdrachten tegen. Zo is het balletje van Eastvision Media gaan rollen.

‘Wat ik vooral heb geleerd is om brutaler te zijn. Als je iets wilt, moet je het gewoon vragen. Het was een leerproces waarbij ik twintig keer op mijn bek ging voordat ik succes had’.

Alyosha maakt nu al geruime tijd aftermovies van feesten, voor DJ’s maar ook voor kleine en grote evenementen. Lock me Up – Free a Girl Almere was één van de grote evenementen waar hij aan mocht werken. De aftermovie van Lock me Up – Free a Girl Almere is inmiddels 1,6 duizend keer bekeken. De organisatie Lock me Up – Free a Girl heeft de video ook opgepakt en laten zien tijdens de officiële landelijke slotavond op zondag 19 mei 2019.


Alyosha maakt ook videoclips voor artiesten, helaas ligt dit nu even stil. De focus ligt namelijk nu op het maken van aftermovies. De combinatie van dj zijn en video’s maken voor aftermovies vind hij erg goed bij elkaar passen.  

Ambitie 

Tijdens de stage bij SPEC Entertainment is Alyosha erachter gekomen wat hij echt leuk vond om te doen en wat de minder leuke kanten waren. De minder leuke activiteiten zaten voornamelijk in het editten. Toch is hij dit leuker gaan vinden, omdat hij zijn focus meer ging leggen op het totaalpakket.

‘Mijn ambitie lag vroeger juist niet op het totaalpakket. Alleen het filmen vond ik erg leuk. Tijdens mijn stage ben ik mij ook gaan focussen op hetgeen dat ik niet leuk vond. Daar heb ik onwijs veel uit geleerd en ben ik ook de mindere kanten uit het vak leuk gaan vinden. Nu is de combinatie van alle elementen juist hetgeen waar ik trots op kan zijn.’

Alyosha voelt zich nog een kleine speler op de markt. Hij krijgt veel complimenten uit zijn omgeving over zijn werk, maar voelt zich nog niet volledig ontwikkeld. Programma’s als Photoshop, Adobe Première Pro, Aftereffects en Adobe Audition hij heeft nog niet volledig onder de knie. Toch kan hij al erg mooie beelden produceren. Hij wilt zich de komende vijf jaar verder ontwikkelen om uiteindelijk ook hetzelfde resultaat te bereiken als de grotere spelers.

Over vijf jaar denkt Alyosha wel een filmteam te hebben. Hij wilt zich verder ontwikkelen met zijn bedrijf, maar gaat waarschijnlijk alleen te werk met ZZP’ers. ‘Ik heb liever dat ik een team heb van ZZP’ers, dan dat ik vaste verplichtingen heb als werkgever. Ik wil mensen kunnen bellen voor projecten en zelf teams samenstellen.’

‘Mijn droom is om mijn hele leven mooie video’s te mogen maken. Ik zal nooit 18+ video’s willen maken. Een Engelse of Franse speelfilm lijkt me wel erg leuk, waarbij je dan ook het bioscooptraject doorloopt. Tevens heb ik nog interesse om binnenkort bruidsvideo’s te gaan maken.’

In zijn vrije tijd
...

Alyosha draait in zijn vrije tijd vaak plaatjes. Als DJ draait hij regelmatig voor vrienden en kleine feestjes. Hij heeft dit bewust nooit groot aangepakt. Toch heeft hij ook een keer in Walibi tijdens een evenement mogen draaien.

‘Geld vind ik smerig. Ik draai liever binnen bekende kringen waar ik niks voor hoef te vragen. Een schouderklopje en een bedankje is dan genoeg. Ik heb wel eens gedraaid als bijverdienste, maar dan merk je toch dat je minder waardering krijgt. Bij een kleine fout merk je al dat mensen verhaal gaan halen, daar zit ik gewoon niet op te wachten. Ik vind het gewoon leuk om mensen te entertainen.’

Alyosha haalt de meeste projecten binnen via mond tot mondreclame. Hij merkt dat hij de meeste aanvragen krijgt uit directe kringen. Het is voor hem erg belangrijk om aanwezig te zijn bij projecten of evenementen. Via Facebook, Instagram en Whatsapp is zijn bedrijf te bereiken. ‘Ik denk niet dat ik meer aanvragen zal krijgen uit een website, omdat het werk dat ik lever visueel is ingesteld.’ Via Instagram is Alyosha erg actief en laat hij veel van zijn projecten zien.

Klanten

Alyosha heeft al veel uiteenlopende klanten gehad voor zijn film prestaties. Zo heeft hij een aftermovie gemaakt voor DJ Kay, DJ Nice Kay. DJ Nice Kay draait regelmatig plaatjes in Café 1e Rang in Almere-Stad. Tevens heeft Alyosha twee videoclips mogen verzorgen als director voor rapper Dystinct uit België. Deze rapper is Marokkaans, komt uit België maar rapt Nederlands. Ook heeft Alyosha mooie aftermovies mogen maken voor Ronnie Flex.


‘Alle projecten zijn leuk, want elk project is uniek. 



Het grootste project waar Alyosha tijdens zijn loopbaan aan heeft mogen werken waren de videoclips van rapper Dystinct. Verder was Alyosha ook betrokken bij videoclips van Zeno Groenenwegen, ter ondersteuning. Daar zaten hele grote projecten tussen als een video voor de imitator van Frank Sinatra.

‘Met Zeno werk ik nu al drie jaar. Dit doe ik persoonlijk, niet als Eastvision media. Hier assisteer ik met camerawerk tijdens het maken van video’s. Soms zijn deze projecten in het buitenland. Ooit hoop ik zelf ook dit soort projecten te kunnen gaan doen.’

Het leukste aan een filmproject vindt Alyosha de waardering die hij krijgt bij oplevering. Aftermovies maken doet hij het liefste, omdat hij dan zijn creativiteit volledig in de beelden kan verwerken.

Wil jij de kunsten van Alyosha ook inzetten voor jouw project? Je kunt hem bereiken via Instagram en Facebook of via de e-mail: eastvisionproductions@gmail.com.

Onze Ambassadeurs