Basketbalteam Sailors debuteert met forse nederlaag

Geschreven door Redactie

De basketballers van Almere Sailors hebben zaterdagavond met een nederlaag hun debuut gemaakt in de Dutch Basketball League (DBL). In Groningen was thuisploeg Donar met 124-64 veel te sterk voor de kersverse Almeerse prof basketbalploeg.

De Groningers namen hadden vanaf het begin de overhand. De ploeg nam in het eerste kwart al een voorsprong van 35 -16. In het tweede kwart liep Donar verder uit naar 61-32. Ook in het derde en vierde kwart liepen de Groningers eenvoudig verder weg bij de Almeerders.

De volgende wedstrijd van Almere Sailors is donderdag. Dan speelt de ploeg de eerste thuiswedstrijd in de Topsporthal in Almere tegen Yoast United uit Bemmel.

Almere Sailors stond zaterdag onder leiding van assistent trainer Timothy Donk. Hij nam de taak over van hoofdcoach Eric Kropf die door ziekte moest afzeggen.

Na het faillissement van Omniworld basketbal dertien jaar geleden zijn de Almeerders voor de tweede keer actief op het hoogste basketbalniveau in Nederland.