'Aanpak stationsgebied kost ongeveer 50 miljoen'

Geschreven door Redactie

De vernieuwing van het stationsgebied in Almere gaat ongeveer 50 miljoen euro kosten. Dat zei wethouder Maaike Veeningen donderdagavond tijdens de politieke markt.

De helft van dat bedrag moet komen uit het Fonds Verstedelijking Almere. Daarnaast hoopt het college zeker 10 miljoen euro van ProRail en de NS te krijgen voor de verbouwing van het station. Ook hoopt de gemeente op een bijdrage van het Rijk voor de bouw van nieuwe fietsenstallingen. Het project moet voor de Floriade in 2022 klaar zijn.

Alle politieke partijen zijn blij met de plannen, maar willen meer duidelijkheid over de verdeling van fiets- en voetpaden in het gebied. Ook wil een aantal gemeenteraadsleden meer duidelijkheid over de verdeling van het type woningen dat er moet komen. Wethouder Veeningen heeft toegezegd dat ze in januari meer duidelijkheid geeft over deze punten. 

Onze Ambassadeurs