“Inburgeren is meer dan het leren van de taal”

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere gaat gezamenlijk met diverse organisaties een volgende stap zetten in het verbeteren van de inburgering van vergunninghouders in de stad. ”Daarin staat dat vergunninghouders in Almere een inburgeringstraject op basis van de beroepsvoorkeur kunnen volgen dat leidt tot een beroepskwalificatie en werk”, zo meldt wethouder Jerzy Soetekouw (PvdA).

De gemeente wil het inburgeren van vergunninghouders verrijken met kansen op participatie en op een betere toekomst. Daarvoor wordt er een pilot in het leven geroepen. Onder het motto ”Klaar voor een baan” leren vergunninghouders niet alleen de taal, maar doen zij ook werkervaring op.

Kansen

De wethouder vindt nieuwe kansen belangrijk: ”“De Nederlandse arbeidsmarkt is anders dan de arbeidsmarkt in Syrië, Iran of Eritrea. Vergunninghouders hebben soms vertekende beelden over bepaalde beroepen in Nederland. Hierdoor laten ze kansrijke beroepen onterecht buiten hun vizier. Informatie over deze beroepen en het zelf mogen proberen tijdens het leren Nederlands creëert nieuwe kansen en helpt hen een bestendige toekomst te bouwen in Nederland”.

 


Onze Ambassadeurs