Vandaag is de Landelijke Opschoondag, natuurlijk ook in Almere op de Grote Markt

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. En in de week ervoor organiseren veel scholen opruimacties. Prachtige kansen om de band met je inwoners, lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties aan te halen.

Jong en oud, van individu tot maatschappelijke organisatie, via de voetbalvereniging en basisschool. Meer dan honderdduizend Nederlanders komen in actie voor een schone buurt. Ook in Almere, al traditiegetrouw. Een rol van betekenis spelen tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak is eenvoudig én waardevol. 

De gemeente Almere ondersteunt lokale acties met materialen en helpt met het ophalen van het afval. Zelf kunnen mensen die een actie doen een gezellige verzamelplek inrichten en bijvoorbeeld voor iets lekkers bij de koffie zorgen. 

Programma zaterdag 23 maart

U bent van harte welkom op de Grote Markt! 

Programma op de Grote Markt


11.30 Aankomst verschillende wagens van Stadsreiniging  
12.00 - 15.00 Attracties: schminken, springkussen, Zwerfiebingo, brassband, diverse lopende attracties  
12.00 - 15.00 Neem een kijkje in een wagen van Stadsreiniging  
12.00 Welkom en aftrap door Sandor Bendeler, (waarnemend) afdelingsmanager Stadsreiniging  
12.10 Workshop Trommelen op afvalbakken door Bas Zwaag (15 minuten) 
12.30 Eerste optreden Yes-R  
12.45 Huldiging Supporters van Schoon door wethouder Hilde van Garderen samen met Yes-R, gevolgd door tweede optreden Yes-R  
13.30 Workshop Trommelen op afvalbakken van Bas Zwaag (15 minuten)  
15.00 Einde 


Actieweek 

De actieweek loopt van zaterdag 23 maart tot en met vrijdag 29 maart 2019. Overal in het land gaan mensen de straat op voor een schoonmaakactie. Ook in Almere zijn er allerlei acties om zwerfafval op te ruimen. 

Wij zijn benieuwd of u in 2019 ook (weer) mee doet met de actie tegen zwerfvuil. 


Doet u mee? 

In 2018 hebben ruim 5000 mensen in Almere meegedaan met een schoonmaak-actie in hun straat of buurt, of met hun school. Wij hopen dat u dit jaar (weer) mee wilt doen. Als u meedoet ondersteunt de gemeente u daar graag bij. Wij helpen u dan aan materiaal zoals vuilniszakken, handschoenen en grijpers én halen het verzamelde afval op. 


Onze Ambassadeurs