Villa's in Almere, Zeewolde en Dronten herinneren aan Des Bouvrie

Geschreven door Beau de Lange wendels

De modelvilla in de Almeerse wijk Overgooi, de woningen op golfresort Harderwold in Zeewolde en de villa's aan de WaterAs in Dronten West zijn een blijvende herinnering aan interieurontwerper Jan de Bouvrie.

Hij overleed zondagochtend in zijn woonplaats Naarden op 78-jarige leeftijd.

Des Bouvrie werd bekend door zijn strakke, symmetrische ontwerpen, met wit als overheersende kleur. De modelvilla in Overgooi werd in 2009 geopend. De woning diende ter promotie voor de Almeerse nieuwbouwwijk. Ook in de Almeerse Literatuurwijk zijn woningen van Des Bouvrie te vinden.

Op het golfresort Harderwold in Zeewolde staan ook tientallen villa's die zijn ontworpen door Des Bouvrie. Die huizen in Zeewolde zijn bedoeld als tweede woning. In Dronten West staan elf villa's die door hem zijn ontworpen.

Des Bouvrie gaf eind 2017 nog een masterclass in het Almeerse KAF, waarbij de deelnemers na een lezing mochten bouwen met witte Legosteentjes. Daar zei hij nog: "Ik denk dat ik steeds jonger word. Mensen zien het als een nadeel dat je ouder wordt, maar met ervaring word je steeds beter."

Onze krant nog niet ontvangen?