Meeste huizen in Overgooi nu meer dan een miljoen waard

Geschreven door Redactie

De Almeerse wijk Overgooi is één van de snelst opkomende miljoenenbuurten van Nederland. Sinds vorig jaar is driekwart van de woningen in de villawijk meer dan een miljoen euro waard, blijkt uit cijfers van databureau Calcasus. Vier jaar geleden was dat nog een kwart van de woningen. Overgooi is nu officieel de eerste miljoenenbuurt van Almere.


De afgelopen vier jaar is het aantal miljoenenbuurten in Nederland sterk toegenomen, meldt Calcasa. Er zijn nu 53 buurten waar de meeste woningen ruim 1 miljoen waard zijn, zes keer zoveel als in 2014.


Zeven van deze snelst groeiende miljoenenbuurten liggen in Amsterdam. De Minervabuurt Noord in Amsterdam groeit het snelst. Het percentage miljoenenwoningen is in vier jaar tijd met 57 procentpunt gestegen. Overgooi in Almere staat op de derde plek met 50 procentpunt.

Onze Ambassadeurs