Hortus! Zo gaat de nieuwe Floriadewijk heten

Geschreven door Redactie

Hortus. Zo gaat de toekomstige stadswijk op het Floriadeterrein in Almere heten. Dat heeft wethouder Loes Ypma bekendgemaakt tijdens het Floriade Festival.


Halverwege volgend jaar zullen de eerste woningen verrijzen. Die doen tijdens de Wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 dienst als paviljoen en zullen na de Floriade worden aangeboden als huurwoningen. Voorafgaande aan de Floriade worden er ongeveer 330 woningen gerealiseerd en erna de overige 330. 


Op de tweede editie van het Floriade Festival zijn het hele weekend allerlei activiteiten rond het thema 'groen'. Zo gaat er vanuit het centrum een pendelboot naar het Floriadeterrein, is er een streekmarkt, gaat een Floriade-fietstocht langs groene locaties en wordt het NK-kersenpitspugen gehouden.