Burgemeester sluit twee woningen voor zes weken

Geschreven door Redactie

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft dinsdag na overleg met politie en justitie besloten twee woningen te sluiten voor de duur van zes weken.

Aanleiding zijn twee beschietingen kort achter elkaar in de vroege ochtend van maandag 4 mei.

De eerste schietpartij was vlak na 03.00 uur in de Melkdistelstraat in Almere Stad. De aanwezige bewoners bleven ongedeerd. Tien minuten later kwam er een melding dat er ook was geschoten op een woning aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort. Daar was niemand thuis, meldt de politie.

Na onderzoek bleek er meerdere keren op beide huizen te zijn geschoten. De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de gebeurtenissen, waarbij onder meer wordt onderzocht of er een verband is tussen de twee zaken.

Afgelopen vrijdag werd er in de Melkdistelstraat ook al geschoten. Gelet op de ernst van deze situaties is besloten om in te grijpen. Volgens de burgemeester zijn de sluitingen noodzakelijk om de openbare orde te herstellen en te beschermen. Dit biedt ook de mogelijkheid om eventueel verdere maatregelen te nemen om daarmee te voorkomen dat dezelfde situaties zich opnieuw voordoen.

Onze krant nog niet ontvangen?