'Blij met de serieuze schimmelaanpak in huurwoning'

Geschreven door Redactie

Na een flinke opknapbeurt van de huurwoning zijn vrijwel alle hardnekkige schimmelplekken verdwenen.

Jarenlang heeft huurder Seanaida Willems geworsteld met steeds terugkerende schimmel in haar woning.

Sinds 2018 trok ze daarover ook aan de bel bij de woningbouwvereniging Goede Stede. Die zag uiteindelijk ook in dat het zo niet verder kon en knapte de woning aan de Mahoniestraat in Almere Buiten op. 

"Ik ben blij dat de woningbouwvereniging de schimmel heeft aangepakt. Voel me nu eindelijk serieus genomen. Heb zelf eerst ook van alles geprobeerd, maar de schimmel kwam elke keer terug", zegt Willems. Ze kreeg ook nog eens te kampen met lekkage in de spouwmuur. De woningbouwvereniging heeft die problemen inmiddels allemaal verholpen. 

Er zijn meer huurwoningen die last hebben van hardnekkige schimmel. De SP in Almere heeft de schimmelproblemen in huurwoningen aangekaart. Volgens de politieke partij heeft Goede Stede toegegeven dat ze in het verleden te veel aan symptoombestrijding heeft gedaan door steeds schilders naar de woningen met schimmel te sturen. 

Goede Stede heeft inmiddels in de woningen een bouwkundig onderzoek laten doen waaruit blijkt dat de schimmel ontstaat door gebrek aan klein onderhoud in de badkamer, maar ook door hoe de woning gelucht wordt. Het klein onderhoud, zoals beschadigde voegen en kit in de badkamer, wordt de komende tijd aangepakt door de woningbouwcorporatie. Bewoners kunnen zelf ook veel doen om schimmelvorming te voorkomen. Daarom ontwikkelt de woningbouwcorporatie samen met de SP een brochure voor bewoners met tips tegen schimmel. 

In oktober gaat de woningbouwcorporatie samen met de SP langs de woningen om te kijken of alle problemen naar alle tevredenheid zijn opgelost.

Onze krant nog niet ontvangen?