Heerlijk weer gepland voor aankomend weekend

Geschreven door Redactie

Als we alle weerberichten mogen geloven wordt het dit weekend stralend weer! Eerst trappen we het weekend af met grijze wolken en regelmatig een bui, maar daarna stijgt de temperatuur mogelijk naar 31 graden!

Officiële zomerse dag

Het weerbureau weeronline verwacht dat we aankomend weekend de eerste zomerse dag zullen hebben. Voor een officieel gemeten zomerse dag moet het gemiddeld 25 graden of hoger zijn. 

De verwachting is dat zaterdag op verschillende plekken in Nederland tussen de 23 en 28 graden zal gaan zijn. Voor Almere staat er een temperatuur van 24 graden op ons te wachten. Zondag zal de warmste dag van het weekend worden, dan staat er een gemiddelde temperatuur van 30 graden voor ons klaar. De piek wordt waarschijnlijk rond 16:00 uur s'middags bereikt met een temperatuur van 31 graden!

Verkoeling

Het is belangrijk om op warme dagen voldoende te blijven hydrateren en veel verkoeling te zoeken. Warm weer kan veel met je lichaam doen. Om de gevoelige spataderen in je benen, huidirritatie, opvliegers en duizeligheid te voorkomen geven we je graag een aantal tips mee voor het aankomende weekend. Bij gebruik van deze tips heb jij straks een heerlijk verkoelend weekend.

  1. Drink minimaal twee liter op de dag;
  2. Drink lauwwarme (kruiden)thee;
  3. Stop je kussen in de vriezer;
  4. Eet kleine porties en gebruik minder kruiden;
  5. Voeg muntblaadjes toe aan je water;
  6. Leg een koude handdoek in je nek;
  7. Draag luchtige kleding;
  8. Gebruik een voetenbadje ter verkoeling;
  9. Plaatst bevroren waterflessen voor de ventilator;
  10. Blijf kalm, zorg dat je weinig inspanning hoef te leveren;
  11. En misschien wel de belangrijkste tip: smeer je goed in met zonnebrand!


Onze Ambassadeurs