Hammouti jaar langer bij Almere City FC

Geschreven door Redactie

Faris Hammouti is ook de komende twee seizoenen speler van Almere City FC. Het tot 2020 doorlopende contract van de 22-jarige middenvelder is met een jaar verlengd. Hammouti zette woensdagochtend zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis en ligt zodoende vast tot de zomer van 2021.

Hammouti: “Ik ben hier nog niet klaar, ik wil nog stappen maken in mijn ontwikkeling. Almere City FC is daar de aangewezen plek voor. De selectie is bijna intact gebleven en er zijn een aantal versterkingen aan het team toegevoegd. Dat alles maakt dat ik het gevoel heb dat we dit seizoen de stap naar de Eredivisie kunnen maken.”

De Marrokaanse jeugdinternational speelt sinds januari 2017 in het shirt van Almere City FC. Hij kwam destijds op huurbasis over van Feyenoord, waar hij bijna de hele jeugdopleiding doorliep. Anderhalf jaar later werd de verdediger definitief overgenomen van de club uit Rotterdam. In totaal kwam Hammouti tot 48 optredens in de hoofdmacht van City. Daarin was hij eenmaal trefzeker. Dat was in de halve finale van de play-offs om promotie tegen Roda JC.

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: “Met Faris binden we wederom een jonge en talentvolle voetballer voor langere tijd aan de club. Dit is het gevolg van ons beleid dat is gericht op het maximaal ontwikkelen van spelers in een belangrijke fase van hun carrière. De insteek is dat zowel de speler als de club hier op termijn van profiteert.”

Onze Ambassadeurs