Koploper BV Almere boekt monsterzege

Geschreven door Paula Blesing

De badmintonners van BV Almere hebben zaterdagavond in de eredivisie een eenvoudige overwinning geboekt. Het team van coach Dave Khodabux was met 8-0 veel te sterk voor Amor uit Groningen. De Almeerders verstevigen met deze overwinning de koppositie in de eredivisie.

Alex Vlaar en Dennis Koppen hadden in het herendubbel weinig te vrezen van Brent Maarsingh en Rik Wilbers. Met 21-14 en 21-12 pakten de Almeerders de winst. Ook het Almeerse damesdubbel met Tamara van der Hoeven en de 16-jarige Diede Odijk waren met 21-9 en 21-17 te sterk voor Marjolein Stam en Meike Brul. 

De eerste herensingle werd een eenvoudige prooi voor Aram Mahmoud. Hij won met twee keer 21-14 van Marco de Jager. Amy Tan was in de eerste vrouwensingle met 21-15 en 21-12 te sterk voor Marianka Wajer. 

De Groningse studenten gaven de meeste weerstand in de tweede singlepartijen. Dennis Koppen moest een game afstaan aan Riemco Hof. Koppen won met enige moeite in de gamestanden: 21-10, 14-21 en 21-7. 

Het tweede enkelspel bij de dames werd ook met 2-1 gewonnen door Manon Sibbald. Ze had tijdens het duel met Meike Brul wel te kampen met een lichte kuitblessure. Maar ondanks deze kwetsuur wist ze de partij toch naar zich toe te trekken: 21-15, 19-21, 21-18.

Ook de punten in de afsluitende gemengde dubbels werden door BV Almere gewonnen. Tamara van der Hoeven en Timo Stoffelen kregen serieuze tegenstand van Bianca Oosterhaven en Riemco Hof. Maar de winst ging naar de Almeerders in de gamestanden: 21-19 en 25-23. 

Alex Vlaar en Ilse Vaessen pakten het laatste Almeerse punt in de confrontatie tegen Brent Maarsingh en Marjolein Stam. Zij wonnen de laatste partij van de avond met 21-9, 21-23 en 21-8.

De Almeerders krijgen volgende week zondag meer tegenstand. Dan komt regerend landskampioen Duinwijck in Almere op bezoek.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.