Hockeymannen starten oefencampagne met ruime zege

Geschreven door Redactie

De hockeymannen van de Almeerse Hockey Club zijn deze week begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse.

Zondagmiddag won de ploeg van coach Pasha Gademan haar eerste oefenwedstrijd met 5-1 van Cartouche uit Voorburg, dat in de Promotieklasse uitkomt.


Het wordt komend seizoen alweer het vierde opeenvolgende seizoen voor de Almeerders in de Hoofdklasse. Doelstelling is om ook volgend jaar weer op het hoogste landelijke niveau uitkomen. Lijfsbehoud veiligstellen zal niet gemakkelijk worden, aangezien de club internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters naar topclub Kampong zag vertrekken. 


Nieuwe versterkingen 

De Almeerse Hockey Club heeft zich voor komend seizoen wel versterkt met oud Argentijns international Ignacio Salas, de talentvolle doelman Flip Wijsman (afkomstig van Bloemendaal) en Engels jeugdinternational Tom Crowson. Bovendien keerde Daan Bonhof terug op het oude nest.


Tegenvaller voor de Almeerders is dat Daniel de Haan voorlopig geblesseerd is. Hij kan voorlopig niet actie komen vanwege een scheurtje in zijn enkelband.