Wereldpot Almere City FC blijft onbeloond

Geschreven door Redactie
Foto’s Ron Baltus / sportshots.pro

Almere City FC is de tweede periode tegen een onterechte nederlaag aangelopen. In het Yanmar Stadion regent het kansen, maar weet de Almeerse formatie niet te winnen tegen Jong Ajax: 2-3.

Splash. Boem. Keeper Tom de Graaff van Jong Ajax staat vastgenageld aan de grond wanneer een raket van Manel Royo inslaat. Royo probeert het van een metertje of 20. Op zijn minst. De bal wordt getoucheerd en fladdert zijn vrijheid tegemoet. Royo maakt met zijn raketje de 1-1. Het geeft de ploeg van Alex Pastoor de broodnodige kracht en vertrouwen. Behoorlijk uit het niets komen de Amsterdammers in het goedgevulde Yanmar Stadion namelijk op 0-1. Christian Rasmussen knikt raak.

Nog geen minuut na de gelijkmaker spat een knal van Lance Duijvestijn uiteen tegen de boarding. Het heeft er dan alle schijn van dat deze editie van Almere City FC – Jong Ajax een hoogscorende affaire gaat worden. Lorrenzo Luca brengt de bezoekers ruim vijf minuten voor rust weer op voorsprong. Ook min of meer weer vanuit het niets.

Royo blijft ondertussen maar gaan. Op en neer langs het zijlijntje. Bij één van die acties levert hij een fraaie afzwaaiende voorzet af aan Duijvestijn. Die knikt uit het boekje met een grote stuiter naar de grond. De Graaff is kansloos, maar de bal gaat naast. De dadendrang wordt in de tweede helft al snel beloond. Uit een corner kopt niemand minder dan Jeredy Hilterman de bal achter de doelman voor alweer zijn zevende treffer van het seizoen.

De thuisploeg is hierna de enige ploeg die nog gevaarlijk is. Pascu probeert even later met een vernietigend schot de Almeerse supporters op de banken te krijgen. En als ook Anthony Limbombe zich nadrukkelijk met het spel gaat bemoeien, lijkt het een kwestie van tijd tot het spervuur zich vertaalt in het onderscheidende doelpunt. Keer op keer ligt er echter net een Ajacied in de weg. Of vindt de beslissende pass geen eindstation.

Thomas Poll verdient een eervolle vermelding. Niet voor niets wordt hij door het publiek verkozen tot Man of the Match. De tot buitenspeler gepromoveerde rechtsback zorgt opnieuw voor doodangsten bij de tegenstander. Drie keer eerder is hij direct betrokken bij een doelpunt dit seizoen en tegen Jong Ajax doet hij er bijna een schepje bovenop. Zijn mooie actie twintig minuten voor tijd wordt niet beloond.

Ar’jany Martha zet dan een uitroepteken achter het adagium ‘als je hem zelf niet maakt, dan valt hij er aan de andere kant in’. Martha ontloopt slinks de buitenspelval van Almere City FC en schuift de bal onder Nordin Bakker door voor een hatelijke achterstand. De formatie van Alex Pastoor probeert met een kansenstorm het tij nog te keren, maar de lat verspert Royo de gelijkmaker.

Volgende week speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen Willem II, waar voormalig technisch manager Teun Jacobs tegenwoordig de scepter zwaait. Hierna gaat Almere City FC op de Duitse toer, want het is oktober en dat betekent dat het weer tijd is voor het grootste Oktoberfest van de postcode. Tickets voor beide wedstrijden kun je bestellen op de ticketportal.
Onze Ambassadeurs