WK voetbal wordt hoogtepunt voor Van Lunteren

Geschreven door Redactie

Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Frankrijk begint voor Nederland aankomende dinsdag met een wedstrijd tegen Nieuw Zeeland. Het Nederlands elftal, de huidig Europees kampioen, is één van de favorieten.


Een vaste waarde in Oranje is middenvelder Desiree van Lunteren. De Almeerse begon haar voetbalcarrière bij de meisjes van SV Almere, sc BuitenBoys en AS '80. Via AZ kwam ze bij Ajax terecht waar ze zes seizoenen speelde. Inmiddels speelt Van Lunteren voor het Duitse SC Freiburg. 


Zin in het WK 

Omroep Flevoland sprak Van Lunteren vorige week tijdens een trainingskamp in Zeist. Ze is na een korte vakantie helemaal klaar voor het WK. "Nu is het rustig opstarten. Ik voel me fit en fris en heb er zin in."


Voor van Lunteren is het WK een hoogtepunt in inmiddels een lange voetbalcarrière. Op de vraag aan wie ze veel te danken heeft in het voetbal noemt ze resoluut haar oud-trainer, Zeewoldenaar Ed Engelkes. 


'Veel aan hem te danken' 

"Hij heeft me bij AZ gehaald toen ik 16 jaar was. Ik heb aan hem veel te danken. Ik heb hem bijna tien jaar als trainer gehad en veel van hem geleerd", vertelt Van Lunteren.


Voor Ed Engelkes is het mooi om te zien dat zijn pupil nu één van de belangrijkste spelers van het vrouwenteam is. 


"Desiree was in het begin echt een straatschoffie toen ik haar leerde kennen", vertelt Engelkes vanuit China waar hij op dit moment jeugd traint in dienst van Ajax. "Toen ik haar naar AZ haalde was het een ongeleid projectiel. Een aanvalster die snel kon passeren en makkelijk scoorde. Het was een meisje dat tussen de jongens had gespeeld en dus heel erg goed van zich kon afbijten in het veld. Dat zijn uiteindelijk de spelers waar je niets tegen hoeft te zeggen en die nooit verzaken." 


'Niet gek laten maken' 

Toch heeft de oud-trainer van Van Lunteren nog wel een tip voor haar op het WK. "Ze moet zich niet gek laten maken en vooral haar eigen wedstrijd spelen. Dus eerst verdedigen en dan pas als middenvelder meehelpen in de aanval. Ze moet het echt doseren."

Onze Ambassadeurs