Standbeeld Enith Brigitha onthuld in Lumièrepark

Afgelopen zaterdag is het standbeeld 'Uit het water herrezen' voor Enith Brigitha onthuld in het Lumièrepark. Het standbeeld werd mogelijk gemaakt door crowdfunding op initiatief van podiumkunstenaar Mo Hersi en beeldhouwer Patrick Mezas. Het beeld is een eerbetoon aan Enith, de eerste vrouw van kleur die namens Nederland in 1976 een olympische zwemmedaille won.

"Het is het eerste standbeeld van een vrouw van kleur met een positieve bijdrage voor de maatschappij in Nederland", aldus Mo Hersi.

Enith Brigitha heeft veel kinderen geïnspireerd om te gaan zwemmen, waaronder wethouder Kees Ahles. Als tienjarig jongetje zag hij Enith op de Olympische spelen, waarna ook hij enthousiast werd om te starten met zwemles.

“In de korte tijd dat Almere bestaat, wonen we hier met ruim 180 nationaliteiten. Op een respectvolle manier samenleven, in een stad waar iedereen zich thuis voelt, dat is waar ons College zich voor inzet. Want: Samen maken wij de stad. Dit betekent dat wat je belangrijk vindt of waar je in gelooft, daar kun je aandacht voor vragen, medestanders voor vinden en een plek voor opeisen. In dit geval een plek in de openbare ruimte”, aldus wethouder Kees Ahles.

Onze Ambassadeurs