Ole Tobiasen nieuwe hoofdtrainer Almere City FC

Geschreven door Redactie

Ole Tobiasen is de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. Hij neemt tot het einde van dit seizoen de taken over van hoofdtrainer Robert Molenaar.

Het is voor de assistent-trainer de tweede keer dat hij het stokje overneemt. In maart verving hij Michele Santoni die destijds door de club de laan uit werd gestuurd.


Volgens de Deense oefenmeester was Robert Molenaar teleurgesteld over zijn ontslag. Tobiasen: "Hij hoopte dat ie door kon gaan. Maar er was spanning door de slechte resultaten. Maar daar ging het niet alleen om. Het ging ook over de ontwikkeling van het team. De clubleiding was daar niet tevreden over. Het zien aankomen is een groot woord, maar als de resultaten slecht zijn weet je dat dit kan gebeuren." 


Volgens Tobiasen zaten hij en Molenaar wat voetbalvisie betreft niet op één lijn: "We verschilden van mening over de manier waarop getraind werd. We waren het voor een deel ook niet eens over de gehanteerde speelwijze. Maar ik heb hem altijd gesteund." 


De Deen is blij dat hij nu tot het einde van het seizoen het vertrouwen krijgt: "Vorig seizoen toen ik het overnam is het goed gegaan. Ik hoop ook nu weer de sportieve ambities van de club waar te maken. Ik ga op een andere manier trainen. Ik weet nog niet of ik ons spelsysteem ga veranderen. Ik wil in ieder geval gevarieerd spelen afhankelijk van de tegenstander."