Amir Absalem rest van seizoen gehuurd van FC Groningen

Geschreven door Rory de Meijer

Vleugelverdediger Amir Absalem wordt het komende half jaar gehuurd van FC Groningen.

Absalem doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, voordat hij in 2016 de overstap maakte naar FC Groningen. 

Een jaar later maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht, waar hij tot op heden 18 Eredivisieduels voor uitkwam. Daarnaast bleef de Marokkaanse Nederlander (22) uitkomen voor het Groningse beloftenteam. In totaal mocht hij hier 55 keer zijn opwachting maken. Absalem zat recent in de voorselectie van het Marokkaanse nationale A-elftal.

Technisch manager Teun Jacobs is verheugd met de komst van Absalem. ,,Amir is een mooie en waardevolle toevoeging aan onze spelersgroep. Wij waren nog in de markt voor een linksback. Hij is een verdediger die goed bij onze stijl van spelen past. Amir is jong en ambitieus en ziet in Almere een ideale plek om zich verder te ontwikkelen.’’

Absalem is blij met zijn overstap: ,,Het is belangrijk voor mij om nu zoveel mogelijk te spelen, ook met de kennis dat ik in de voorselectie van Marokko zit. Ik verheug mij erop mijzelf de komende periode in het shirt van Almere City FC te kunnen laten zien.”

Onze krant nog niet ontvangen?