Jong AZ mag niet worden onderschat

De zesde thuiswedstrijd van het seizoen dient zich alweer aan. In speelronde 11 van de Keuken Kampioen Divisie treedt Almere City FC in het Yanmar Stadion aan tegen Jong AZ. Op papier een gemakkelijke wedstrijd, maar eentje waar men zich niet op dient te verkijken.

De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde namelijk in een kater voor de Almeerders. Op 2 maart dit jaar, enkele weken voor de coronastop, nam City voor rust nog een voorsprong op Sportpark de Kalverhoek dankzij Thomas Verheydt. In het laatste kwartier ging het echter alsnog mis. Drie Alkmaarse goals in de slotfase bepaalden de eindstand op 3-1 voor Jong AZ.

In eigen huis verloor City sowieso nog nooit van Jong AZ. Ook vorig seizoen werd de volle buit gepakt in het Yanmar Stadion. Nick Venema opende binnen twintig minuten de score, waarna Thijs Oosting namens de bezoekers vlak voor rust de gelijkmaker liet aantekenen. Kort na de onderbreking schoot Shayon Harrison echter alsnog de winnende 2-1 binnen.

Spectaculair lijkt het duel in ieder geval haast sowieso te gaan worden. Bij wedstrijden van de beloften uit Alkmaar stonden dit seizoen namelijk al uitslagen als 6-1, 1-4, 7-3 en 2-6 op het scorebord terwijl Almere City FC natuurlijk met een 4-6 overwinning op Excelsior in Rotterdam en een klinkende 1-4 uitzege bij Jong Ajax ook weet hoe het is om zich in een ware schiettent te bewegen.