Najaden gestart met rolstoelhandbal

Geschreven door Redactie

Handbalvereniging Najaden uit Almere is afgelopen week gestart met rolstoelhandbal. Najaden is hiermee de eerste handbalvereniging in Flevoland waar deze sport beoefend kan worden.


Najaden begint met deze aangepaste sport op verzoek van het Nederlands Handbal Verbond en het Fonds Gehandicaptensport. In heel Nederland zijn er slechts 8 à 10 verenigingen waar rolstoelhandbal gespeeld kan worden. 


De sport is niet alleen bedoeld voor invalide sporters, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld versleten knieën. Eigenlijk kan iedereen vanaf 16 jaar meedoen die een bal kan gooien en zichzelf kan voortbewegen in een rolstoel. 


De training is wekelijks op dinsdagavond bij Najaden in sporthal de Slagbaai in Waterwijk. Geïnteresseerden kunnen zich via de Facebook-pagina van Najaden aanmelden.