Bier, huizentocht en spelletjes; introductieweek studenten begonnen

Geschreven door Redactie

De introductieweken van de hogescholen in Almere en Dronten zijn deze week van start gegaan en dat betekent bier, spelletjes en veel gezelligheid in de stad. In Almere namen alle studenten een kijkje bij studentenkamers voordat ze allerlei spellen gaan spelen op de Grote Markt.

"Rood, rood, rood, we zuipen tot de dood" klinkt heel hard in de Dichterhof in Almere Stad. Tientallen studenten lopen de binnenplaats op. Een aantal deuren staat open en er klinkt muziek. Zo'n 30 studenten stappen een woning binnen en krijgen uitleg.

De 23-jarige Kevin uit Haarlem kijkt en luistert aandachtig. De eerstejaarsstudent biologie wil ook graag een kamer. "Ik moet straks elke week anderhalf uur heen en anderhalf uur terugreizen met de trein. Dat kan prima maar het is toch wat fijner als ik in de buurt woon."

Spelletjes, kamp en verassingen

Er wordt heel veel georganiseerd deze week. Dat gebeurt vanuit Stichting Introductie Almere. "De nieuwe feuten, ofwel de eerstejaarsstudenten, hoeven zich niet te vervelen", legt Anne-Sophie Lammers van de stichting uit. Zo worden er onder andere een zeskamp en kroegentocht georganiseerd.

Op maandag 2 september beginnen de eerste lessen van het nieuwe schooljaar.