Almere City FC overleeft Volendamse schiettent

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam drie punten overgehouden en is (voorlopig) opgeklommen naar de vijfde plaats van de ranglijst.

In het eigen Yanmar Stadion ploetert de ploeg van trainer Robert Molenaar zich naar de overwinning: 1-0.

,,We hebben vandaag veel meer gekregen dan waar we recht op hadden. Dat maakt de zege echter niet minder fijn. Daar moeten we dus maar van genieten”, aldus de realistische hoofdcoach.


De Almeerders kennen tegen FC Volendam een pikstart, want de eerste kans van de wedstrijd levert direct een doelpunt op. De bal belandt na een aanval over de rechterflank voor de voeten van Niek Vossebelt. Zijn schot wordt van richting veranderd door Shayon Harrison en valt achter de kansloze Nordin Bakker. Daarmee heeft de Engelse spits zijn tweede goal van het seizoen te pakken. 


Na de vroege openingstreffer, die al na drie minuten op het scorebord verschijnt, is het FC Volendam dat de regie in handen neemt. Dat resulteert in flink wat kansen. De grootste mogelijkheid voor de gasten doet zich na 19 minuten voor. Vossebelt maakt hands in zijn eigen zestienmetergebied en arbiter Van der Eijk wijst naar de stip. Zakaria El Azzouzi schiet vanaf elf meter echter hard op de lat. 


Luttele minuten later brengt doelman Joshua Smits knap redding bij een grote kans voor Derry John Murkin. Het zijn allemaal waarschuwingsmomenten, maar de ploeg van Molenaar slaagt er in de eerste helft niet in om controle over het duel te krijgen. Sterker nog, de defensie heeft de handen vol aan het wegwerken van ballen uit het eigen strafschopgebied en mag van geluk spreken dat bij rust de 1-0 voorsprong nog op het scorebord staat. 


In het tweede bedrijf verandert er weinig aan het spelbeeld. Molenaar besluit na een uur spelen een dubbele wissel door te voeren. Anwar Bensabouh en Mees Kaandorp vervangen Vossebelt en Ricardo Kip. Daarmee krijgen de Flevolanders even iets meer grip op de wedstrijd, maar al snel dringt FC Volendam weer nadrukkelijk aan en is het aan doelman Smits te danken dat de nul op het scorebord blijft staan. Onze goalie wordt door de supporters dan ook niet voor niets verkozen tot Man of the Match. 


In de blessuretijd van het duel krijgt Harrison nog één grote kans om de beslissende 2-0 te maken, maar hij vindt doelman Bakker op zijn weg. Daarmee komt een einde aan de wedstrijd, die door de equipe van Molenaar met 1-0 wordt gewonnen. De zevende thuisoverwinning op rij in competitieverband. Een gelukkige zege, die er echter niet minder lekker om smaakt. Terwijl de fans van Volendam zich weer kunnen storten op het feestgedruis van de jaarlijkse kermis, is het aan de Almeerse supporters om te proosten op de zege. Aanvoerder Damon Mirani & co. hebben de Volendamse schiettent immers overleefd. 


Volgende week reist de Almeerse brigade af naar Rotterdam voor het treffen met Excelsior. Tickets voor dat duel bestel je hier.

Foto’s: Ron Baltus, www.sportshots.pro