Ceres favoriet bij oud-spelers in derby tegen Orca's

Geschreven door Redactie

Oud-spelers Jaap Scheffer van Orca’s en Cor Holtrop van Ceres denken dat Ceres komende vrijdag de basketbalderby tegen Orca’s gaat winnen. Beide ploegen staan die dag op Urk voor het eerst sinds jaren weer tegenover elkaar in de competitie.


De laatste confrontaties tussen de eerste teams van beide clubs in de competitie waren in de jaren 2001 tot 2003. Het was de tijd dat Orca-speler Scheffer en Ceres-speler Holtrop tegenover elkaar stonden. Scheffer herinnert zich de derby niet als een bijzondere wedstrijd. Voor Holtrop is dit wel het geval. "Ik zat vroeger, toen Jaap Scheffer met Orca’s in de eredivisie speelde, vaak op de tribune te kijken. Dus toen ik later zelf op een lager niveau tegen die club moest spelen, wilde ik graag van ze winnen.’’ 


De derby tussen Orca’s en Ceres in sporthal de Vlechttuinen op Urk begint vrijdagavond om 21:00 uur.

Onze Ambassadeurs