Nick Venema van City FC geselecteerd voor Oranje -20

Geschreven door Redactie

Aanvaller Nick Venema van Almere City FC is door bondscoach Bert Konterman opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar.

Het beloftenelftal speelt de komende interlandperiode twee wedstrijden: op donderdag 5 september speelt Oranje uit tegen Engeland -20 in het stadion van Shrewsbury FC en op zondag 8 september speelt de ploeg thuis tegen Duitsland op het complex van UDI’19 in Uden.

Schorsing

Venema stond in eerste instantie op de ‘stand-by’ lijst van bondscoach Bert Konterman, maar omdat SC Heerenveen speler Mitchel van Bergen zich moest afmelden, behoort Venema alsnog tegen tot de definitieve selectie. Zijn uitverkiezing komt goed uit: Venema kreeg afgelopen vrijdag tijdens zijn debuut voor Almere City FC een rode kaart tijdens de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. Hij is daarom tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam van komende zondag geschorst. 

Saillant: ook Ekkelenkamp geselecteerd

Ook Ajacied Jurgen Ekkelenkamp uit Almere werd door Bert Konterman geselecteerd voor Oranje -20 jaar. Saillant detail: Nick Venema kreeg afgelopen vrijdag de rode kaart tegen Jong Ajax, nadat hij Ekkelenkamp een duw had gegeven. Nu komen ze elkaar dus weer tegen bij Oranje -20 jaar.