Hedwiges Maduro tekent twee jaar als hoofdtrainer O21

Geschreven door Redactie

Hedwiges Maduro blijft de komende seizoenen werkzaam voor de Loogman Carwash Football Academy van Almere City FC. De achttienvoudig Oranje-international, die in de afgelopen maanden al werkte met de talenten in onze jeugdopleiding, gaat aan de slag als hoofdtrainer van Almere City O21. De 35-jarige ex-prof, die bezig is met het behalen van de hoogste trainersdiploma’s, tekent in het Yanmar Stadion een tweejarig contract.

Voor Maduro wordt het zijn eerste klus als zelfstandig hoofdtrainer. ,,Voor mij is dit een hele mooie uitdaging. Ik ben geboren in Almere en heb een goede binding met de stad en de club. In de afgelopen maanden heb ik gezien dat er veel talent met ambitie rondloopt in de jeugdopleiding van Almere City FC. Mijn grootste uitdaging is om die jongens te helpen zich verder te ontwikkelen en beter te worden. Daarnaast kan ik mijzelf verder ontwikkelen als hoofdtrainer. Ik denk daarom dat de club en ik goed bij elkaar passen.”

De oud-speler van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla kan bogen op een schat aan ervaring. Zo werd hij met Jong Oranje Europees Kampioen en kwam hij tot achttien interlands in het Nederlands elftal. Na zijn actieve carrière was hij reeds werkzaam als assistent-coach van Jong Oranje en als analist bij FOX Sports. Momenteel is hij tevens assistent-coach bij Oranje O18. Maduro krijgt ook in de komende seizoenen de ruimte om tijdens interlandperiodes te blijven assisteren bij de jeugdteams van Oranje.

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Met zijn ervaring, kennis en netwerk is Hedwiges een versterking voor onze organisatie. De spelers waar hij mee gaat werken zitten in de laatste fase van hun ontwikkeling van talent naar profvoetballer. Als voormalig topspeler kent Hedwiges het klappen van de zweep. Die ervaring kan hij overbrengen op onze spelers en zijn kennis kan hij delen met collega-trainers. Wij kunnen hem op onze beurt helpen door hem voor het eerst aan de slag te laten gaan als zelfstandig hoofdtrainer. Op die manier is er sprake van een win-win-situatie.”Onze Ambassadeurs