Natuur-effectanalyse straks verplicht voor evenementen

Geschreven door Redactie

Organisatoren van een festival of evenement in Almere moeten in het vervolg een zogenoemde natuur-effectanalyse opstellen.

Daarin worden de gevolgen die het evenement op de natuur heeft beschreven. Ook wordt aan organisatoren gevraagd om maatregelen te onderzoeken om negatieve gevolgen te voorkomen.

Het college van burgemeester en wethouders kondigt de maatregel aan in de beantwoording van schriftelijke vragen die gesteld zijn door de Partij voor de Dieren. De vragen gaan over het New Grounds Festival, dat wordt gehouden op het Floriadeterrein. De Partij voor de Dieren vraagt zich af of het wel passend is om een muziekfestival te houden in een natuurgebied. Volgens het college kan dat prima, omdat er voldoende rekening wordt gehouden met de omgeving.

Door het college wordt aangegeven dat het bij evenementen wel goed is dat een initiatiefnemer zich bewust is van de mogelijke effecten op de natuur. Vandaar de beslissing om in het vervolg een natuur-effectanalyse verplicht te stellen bij evenementen waarvoor dat nodig is.

Onze Ambassadeurs