Bedrijven in evenementensector kleuren rood om aandacht te vragen

Geschreven door Redactie

Minimaal drie bedrijven in Almere doen dinsdagavond mee aan een internationale actie om aandacht te vragen voor de evenementensector.

Zo gaan de ondernemingen hun panden rood uitlichten.

De drie ondernemingen zijn TP Producties, TSR AV en Sennheiser. Ook wordt een groot spandoek langs de A6 ter hoogte van de Hollandse Brug rood uitgelicht. 

Door de pandemie verkeren veel bedrijven en toeleveranciers in de evenementensector in zwaar weer. Veel evenementen werden geschrapt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat heeft ertoe geleid dat het werk in de sector tot stilstand is gekomen. De vooruitzichten zijn ook niet positief. Sommige bedrijven spreken over een gemiddeld omzetverlies van 85%. 

In heel Nederland is het de bedoeling dat naast bedrijven ook theaters, pop- en concertzalen aan de actie meedoen door hun gebouwen rood uit te lichten. De sector wil dat de financiële steun wordt voortgezet om het hoofd boven water te houden.

Onze krant nog niet ontvangen?