Week van het Geld!

Geschreven door Redactie

Vandaag begint de Week van het Geld! Geld is altijd fijn, en maakt ons leven een stuk makkelijker! 7 dagen lang plaatsen wij artikelen die met geld te maken hebben! 


We trappen af met met iets wat we eigenlijk wat meer moeten gaan doen, namelijk sparen! Hierbij een aantal tips die (hopelijk) helpen met sparen! 


1. Schoonmaakmiddelen zijn vaak duur. Maar het enige wat je eigenlijk echt nodig hebt is azijn! Natuurazijn kost rond de 50 cent, en is goed tegen kalkaanslag, vieze geuren en het helpt zelfs tegen voetschimmel! Vergeet die dure Anti-Kal en sla azijn in! 

2. Iedereen wilt graag lekker ruiken, maar ook parfum is duur! Ruil met je vrienden een week parfum! Gratis, en je hebt weer eens een ander luchtje. 

3. De markt is goedkoper dan een supermarkt, haal groenten en fruit dan ook op de markt. 

4. Zorg dat je niet rood kan staan bij de bank. Je betaald hier debetrente over, en waarom geld betalen zodat je rood kan staan?

5. Nieuwe tv kopen? Of een nieuwe wasmachine? Koop het niet gelijk bij de eerste winkel, maar vergelijke de prijzen online! 

6. Zeg nutteloze abonnementen op. Elke maand dat tijdschrift over vissen kan je best missen toch? 

7. Je vriend vraagt je mee naar stad, gezellig! Maar ook gevaarlijk, want je haalt altijd eten in de stad terwijl je dat niet nodig hebt. Neem je eigen eten mee! 

8. Het begint nu wat warmer te worden, maar toch is het fijn als de verwarming aanstaat. Dit kost wel geld! Pak daarom een lekker warme badjas erbij, en laat de verwarming uit staan. 

9. Boodschappen doen kan soms lastig zijn. Welk merk neem ik nou? Het A-merk? B-merk? Huismerk? Neem het huismerk! Goedkoper, en net zo lekker! 

10. Weet wat je per maand binnen krijgt en uitgeeft. Maak een excel bestandje op zodat je hier overzicht op houdt.

11. Elke dag boodschappen doen is niet goed voor je portomonnee. Vooral niet als je honger hebt. Probeer daarom maar 1 keer in de week boodschappen te doen! 

12. Na de zomer/ winterperiode gaat de kleding in de sale. Yes! Jouw moment op te shoppen! Haal alvast die lekker warme winter trui, ook al wordt het zomer. Die trui kan je mooi aan als het weer kouder wordt. 

13. Ook vlees is best prijzig. Doe lief tegen dieren, en halveer het vlees en verdubbel je groenten op je bord! 

14. We kunnen niet zonder auto rijden! Maar hard rijden verbruikt veel benzine. Rijd daarom 80 in de 5e versnelling, en rijd water minder snel op de snelweg. 

15. Wasmiddel kan wel tot 15 euro oplopen. Maar wat als we je vertellen dat er ook een (natuurlijk) middel is dat maar 50 cent kost? Azijn ja! Prima alternatief, en het ontkalkt je wasmachine gelijk! En nee je hoeft niet bang te zijn voor azijn lucht in je kleding, dat ruik je namelijk niet! 

Onze Ambassadeurs