Vandaag was de jubileumloop ALMERE'81

De Almere Jubileumloop wordt het eerste grote hardloopevenement in Almere na de Lockdown. Atletiekvereniging Almere ’81 viert haar 40-jarig jubileum met de Jubileumloop.


De run maakt gebruik van het parcours van de bekende Spring Run. De Almere Jubileumloop heeft afstanden voor iedere loper. Voor kinderen onder de 13 jaar is er de 1.100 meter. De 5 km is voor de beginnende loper, herstellende loper en voor alle lopers die dit een hele mooie afstand vinden. De 10 km voor de licht gevorderde loper, of de loper die zijn grenzen wilt verleggen.

Voor de gevorderde lopers is er de halve marathon. Dat is de 'halve', een populaire afstand voor veel lopers. Voor wie aan het trainen is voor de hele marathon is er de 30 km.

Net als de Almere Spring Run kent de Jubileum Run veel gezelligheid en een goede organisatie. De organisatie zorgt voor een Covid-proof evenement.

De Jubileum Run maakt gebruik van elektronische tijdwaarneming. Via een chip in het startnummer wordt ieders tijd gemeten. Elke loper ziet zijn eigen tijd in de uitslag. En uiteraard worden de resultaten dezelfde dag nog op deze website gepubliceerd.