Top 3 meest bekeken sporten in 2021

Geschreven door Redactie

1 Voetbal

Algemeen bekend als voetbal en soms voetbal, wordt het spel gespeeld door ongeveer 250 miljoen spelers verspreid over 200 landen, waardoor het 's werelds populairste sport is. En nu, in 2021, heeft het ook zijn plaats tussen de rijkste sporten ter wereld. Ongeveer 3,5 miljard volgen het voetbal. Dat is bijna de helft van de wereldbevolking. De sport wordt genoten door fans in bijna alle regio's van de wereld.

Het aantal mensen dat de sport regelmatig volgt en de wereldwijde en regionale competities bekijkt, is ongeëvenaard. De regio's waar het het populairst is, zijn Europa, Afrika, Azië en Amerika, dat weer bijna de helft van de wereld beslaat.

2 Cricket

Cricket is de op één na populairste sport ter wereld met 2,5-3 miljard fans. De fanbase van Cricket is echter beperkt tot enkele landen. Het is geen grote sport in de VS, het grootste deel van Europa, en is nog steeds in opkomst in het grootste deel van Afrika. Aan de positieve kant spelen enkele van de grootste landen ter wereld deze sport.

Cricket is de meest bekeken sport in het op een na meest bevolkte land ter wereld, India, en ook het subcontinent, waaronder Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka. West-Indië, Zuid-Afrika en Australië kijken ook het meest naar cricket. Ongeveer 2,2 miljard mensen van over de hele wereld keken naar de Cricket World Cup 2015 op hun televisies.

3 Basketball

Een van de meest betalende sporten, basketbal is de derde meest bekeken en gespeelde sport ter wereld. Het aantal basketbalfans varieert van 2 tot 2,5 miljard. De meeste fans zijn geconcentreerd in de VS, Canada, China, Japan en de Filippijnen.

De sport geniet veel tv-kijkers in de VS vanwege de NBA, de National Basketball League van de VS. Het is de meest populaire competitie ter wereld en wordt bekeken en gevolgd door miljoenen fans in de VS en buiten de VS, zozeer zelfs dat de NBA in 2016 de tv-rechtendeal verkocht voor maar liefst $ 24 miljard voor 9 jaar.