Ontwerp voor station Centrum 'definitief'

Geschreven door Redactie

De vernieuwing van het stationsgebied in Almere Stad begint vorm te krijgen. Het college van burgemeester en wethouders legt binnenkort een 'nagenoeg definitief ontwerp' van het vernieuwde station aan de raad voor. Dat stelt de gemeente in een persbericht.


Het afgeronde ontwerp van het station wordt samen met een voorlopig ontwerp van het hele stationsgebied aan de raad gepresenteerd. Stemt de raad in met het voorstel, dan kan de gemeente beginnen met het aanbesteden van de werkzaamheden. Ook moeten de NS en ProRail hun akkoord geven. De ontwerpen zijn tot stand gekomen in samenwerking met die twee partijen.


Wethouder Maaike Veeningen stelde eind december nog dat de vernieuwing ongeveer 50 miljoen euro gaat kosten, maar dat bedrag is inmiddels bijgesteld naar 45 miljoen euro. Dat komt mede omdat de reconstructie van het busstation buiten deze berekening is gehouden. Van die 45 miljoen nemen de NS en ProRail 20 miljoen euro voor hun rekening. Het resterende bedrag wordt door het Rijk, de provincie en de gemeente zelf betaald.


De gemeente hoopt dat de raad zich nog voor het zomerreces over de plannen buigt. Dan kunnen de werkzaamheden starten in januari 2020 en moeten enkele maanden voor de aanvang van de Floriade in april 2022 af zijn.

Onze Ambassadeurs