Extreem weer treft vooral Noordoostpolder

Geschreven door Redactie

Onweer, zware windstoten en hevige regenval hebben vooral Emmeloord en omgeving getroffen. De politie maakte dinsdagavond zestien keer melding van schade in de provincie. De meeste meldingen kwamen uit Noordoostpolder. De brandweer uit Lelystad moest hier bijspringen om alle problemen op te lossen.


In de Weerribben in de wijk de Erven in Emmeloord zijn bij zeker 8 woningen de dakpannen er afgewaaid. Bij de Dierenkliniek aan de Espelerlaan was een boom omgevallen na blikseminslag. In de Deltastraat viel een boom op een auto. Ook in Lelystad zou sprake zijn van schade, zoals bij basisschool de Wingerd in de Voorhof. 


Het KNMI had dinsdagavond voor de provincie Flevoland code oranje afgegeven. Sinds het begin van de avond trok een actieve buienlijn vanuit Frankrijk over ons land. Op verschillende plaatsen regende het erg hard en onweerde het stevig. Rond middernacht verliet het noodweer Flevoland. 

Onze Ambassadeurs