Flevoland zet kinderdirecteuren Natuur en Duurzaamheid in het zonnetje

Geschreven door Redactie

Afgelopen woensdag 29 juni ontving gedeputeerde Duurzaamheid Cora Smelik Brent en Norah, kinderdirecteuren Natuur en Duurzaamheid, samen met hun ouders op het provinciehuis.

Voor het 2e jaar op rij mochten kinderdirecteuren adviezen en ideeën geven hoe om te gaan met natuur en duurzaamheid. Onder begeleiding van Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland werkte zij het afgelopen jaar aan vier thema’s: groene schoolpleinen, voeding, zwerfafval en natuur in de stad. Gedeputeerde Smelik bedankte de kinderen voor hun inzet. “Jullie bijdrage in het afgelopen jaar is enorm zinvol, want jullie laten zien hoe we op een andere manier kunnen omgaan met de buurt waar jullie wonen, naar school gaan en spelen. Onderschat nooit hoeveel invloed je als kinderen kunt hebben!”

Feestelijke afsluiting

Het eindevenement op het provinciehuis markeerde de afsluiting van de kinderen als kinderdirecteur. Zij lieten via een aftermovie aan gedeputeerde Smelik zien waar zij het afgelopen jaar aan gewerkt hadden. Daarover gingen zij in gesprek, waarbij er ruimte was om vragen te stellen aan de kinderdirecteuren. Voor hen een feestelijk moment om te vieren wat deze drie kinderen in een jaar hebben bereikt.

Rol kinderdirecteur

Dit jaar is het tweede jaar dat Flevoland een Kinderdirecteur Natuur en Duurzaamheid heeft. Ditmaal is gekozen voor drie kinderdirecteuren om de taken te kunnen verdelen én adviezen uit de hele provincie te horen. Brent uit Dronten, Norah uit Lelystad en Liyana uit Almere waren hiervoor geselecteerd op basis van een sollicitatievideo. Rondom alle thema’s werd een evenement georganiseerd, waarbij de kinderen hun ideeën en adviezen konden geven. Daarnaast voerde zij in hun eigen omgeving opdrachten uit rondom deze thema’s en namen ze deel aan diverse evenementen zoals de opening van de Floriade. Om de vier thema’s onder de aandacht te brengen hielden ze interviews in lokale kranten en werkte ze mee aan een podcast. IVN en Stad & Natuur Almere verwachten volgend jaar weer een afvaardiging van Kinderdirecteuren uit verschillende gemeenten in Flevoland te kunnen benoemen.

Onze Ambassadeurs