Meeste winst voor Zeewoldenaren bij verkopen huis

Geschreven door Redactie

Zeewoldenaren die in 2013 een huis kochten en het nu zouden verkopen, kunnen dat nu met gemiddeld 87.000 euro winst doen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Calcasa. Hiervoor is gekeken naar de verkoopprijzen van zes jaar geleden, en de waarde van huizen in het eerste kwartaal van dit jaar.


De prijsstijging in Zeewolde is de grootste binnen Flevoland. Op de tweede plek staat Almere: huiseigenaren kunnen daar gemiddeld 77.000 euro winst maken bij de verkoop. Op Urk en in Dronten ligt de winst iets lager. Lelystadse huizen gaan met de minste winst weg. Daar zijn de prijzen sinds 2013 gemiddeld met 64.000 euro gestegen. 


Landelijk gezien ligt de gemiddelde winst het hoogst in Bloemendaal: daar kunnen huizen gemiddeld voor 350.000 euro meer verkocht worden dan zes jaar geleden.

Onze Ambassadeurs