Themagroep gezond aanwezig bij de Buitenspeeldag Almere

Geschreven door Redactie

Woensdag 12 juni is het de nationale Buitenspeeldag 2019. Themagroep gezond van De Schoor gaat deze dag een drietal locaties langs om daar de sport- en buitenactiviteiten extra op te fleuren.


De Schoor, Welzijn in Almere is partner in onder meer de aanpak van het programma GJiGS (Gezonde Jeugd in een Gezonde Stad). We richten ons op het stimuleren van een gezonde levenswijze en maken kinderen en opvoeders bewust van het belang van: gezonde voeding, voldoende beweging, spelen en in het bijzonder vrij spelen! Vandaar dat themagroep gezond aanwezig zal zijn bij de Buitenspeeldag in Almere. 

In de middag bezoekt themagroep gezond om 13.30 uur de school de Zevensprong in Danswijk, rond 14.00 uur de rode kooien op de Evenaar in Almere Buiten en proberen ze ook nog even aan te haken bij kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten.  


Daarnaast heeft de themagroep ervoor gezorgd dat alle kinderen die mee komen spelen bij de Buitenspeeldag handfruit zullen krijgen van de online-supermarktketen Picnic. Picnic verzorgt bovendien een extra aantal spellen die verdeeld worden over de drie locaties.  


Vrijwilligers van themagroep gezond omgetoverd tot appel, sinaasappel of peer (zie foto) en zullen flesjes water uitdelen aan de spelende kinderen.  


De Buitenspeelmiddagen worden georganiseerd door respectievelijk Suzanne Kahmann en team, Gwenny Claasz-Coockson en team en Wendy Spooren-van Amsterdam en team. 


Onze Ambassadeurs