Hudson's Bay dreigt failliet te gaan

Geschreven door Redactie

Hudson’s Bay dreigt failliet te gaan. Het Duitse bedrijf Karstadt, dat gaat over de filialen in Nederland, overweegt nog om dit jaar winkels te sluiten of Hudson’s Bay failliet te verklaren. Dit meldt het Duitse WirtschaftsWoche afgelopen vrijdag, gebaseerd op interne documenten.  

Nederland telt sinds afgelopen maart maar liefst vijftien winkels, waaronder een in Almere. Het verlies van het warenhuis zou tegen 2028 oplopen naar maar liefst een miljard euro. Ook De Telegraaf meldde eind 2018 dat de Nederlandse filialen in 2018 al een verlies van 80 miljoen euro hadden.

Hudson’s Bay, afkomstig uit Canada, nam in 2017 plaats in enkele panden van het failliete V&D. Sinds september 2017 is Hudson’s Bay in Almere te vinden in het oude V&D pand. Maar liefst een maand later, in oktober 2017, liet Jan Louwris van data-analysebureau Whooz in Trouw al weten dat de vestiging in Almere weinig toekomst zou hebben. De winkel zou volgens hem niet genoeg klanten kunnen trekken om rendabel te worden.


Onze krant nog niet ontvangen?