Nobel Run 2019 groot succes

Geschreven door Redactie

De organisatie en deelnemers van de Nobel Run kijken terug op een leuke maar vooral geslaagde dag. De Nobel Run was de tweede editie. 


Dit evenement vindt plaats in Almere Hout, en was ook dit jaar weer een succes.


De Novel Run vond afgelopen zondag plaats. Er waren meer dan 700 hardlopers en duizenden supporters. Ook waren er veel buurtbewoners aanwezig. Er was lekker eten, en er was een voorjaarsmarkt. 

Het grote verschil van deze tweede editie is het aantal bezoekers. Vorig jaar was het maar de helft van dit jaar, dus de organisatie is trots. 

Het evenement begon met de Nobel Kidsrun. Een kleine baan van 1 kilometer lang. Een half uur later begon de 5 kilometer voor mannen en vrouwen. Bij de mannen won Rogier Strobbe, en bij de vrouwen Adriana Suson. 

Het startschot voor de 10 kilometer werd verzorgd door wethouder Maaike Veeningen. Er deden 300 hardlopers mee met de tocht van 10 kilometer. De winnende man is Shai Walhain geworden, de winnende vrouw is Doris Gritsch geworden. 

Ook was er een food en voorjaarsmarkt aanwezig. Hier konden bezoekers heerlijk eten en drinken halen bij diverse kraampjes. Voor de kinderen waren er springkussens aanwezig. Na de run werd er afgesloten met een barbecue voor de vrijwilligers die hebben meegeholpen. 


Onze Ambassadeurs